Ești nehotărât în alegerea centralei? Aici îți prezentăm alternativele pentru tine.

 

Introducere
 

 

 

   A alege centrala potrivită pentru casa ta poate părea o misiune descurajantă, mai ales în mijlocul unei piețe aglomerate cu opțiuni nenumărate. Dar nu este o decizie pe care ar trebui să o iei la întâmplare. Centrala pe gaz este inima sistemului de încălzire al casei tale și o piesă esențială pentru confortul zilnic.
De la economiile semnificative de energie până la performanța de încredere și contribuția la un viitor mai sustenabil, centrala pe gaz pe care o alegi va avea un impact profund asupra vieții tale. Cu atâtea modele și mărci de centrale pe piață, cum poți să știi care este cea mai potrivită pentru tine?
 
   În articolul de astăzi, te vom introduce în lumea centralelor pe gaz, prezentându-ți patru firme de top, fiecare cu produse impresionante, pentru a te ajuta să navighezi prin această alegere vitală. Vom compara, de asemenea, aceste mărci între ele, oferindu-ți perspectiva de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată și încrezătoare. Așadar, haide să explorăm împreună opțiunile și să găsim centrala perfectă pentru nevoile tale!

 

 
Cuprins:
 
1.        Tipuri de Centrale pe Gaz
1.1.     Centrale Convenționale
1.2.     Centrale cu Condensare
1.3.     Centrale Combi
2.        Alternativele noastre de Top
2.1.     Ariston
2.2.      Baxi
2.3.       Motan
2.4.    Protherm
3.        Compararea Firmelor
4.        Întrebări Frecvente
5.        Concluzie 

 


 
1.       Tipuri de Centrale pe Gaz


1.1.       Centrale Convenționale
Descriere: Aceste centrale utilizează un schimbător de căldură pentru a încălzi apa și au nevoie de un rezervor separat pentru stocare.
Avantaje: Sunt de obicei mai ieftine și mai ușor de instalat.
Dezavantaje: Pot fi mai puțin eficiente și necesită mai mult spațiu.
Cea mai bună alegere pentru: Cei cu buget limitat și spațiu generos disponibil.
 
1.2.        Centrale cu Condensare
Descriere: Aceste centrale recuperează căldura pierdută din gazele de ardere și o folosesc pentru a preîncălzi apa rece care intră în unitate, ceea ce le face extrem de eficiente.
Avantaje: Eficiență energetică ridicată, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energie.
Dezavantaje: Costul inițial mai ridicat și pot necesita o instalare mai complexă.
Cea mai bună alegere pentru: Cei care doresc să investească într-o soluție pe termen lung și sunt preocupați de eficiența energetică.
 
1.3.        Centrale Combi
Descriere: O centrală combi combină încălzirea centrală și un boiler de apă caldă într-o singură unitate, fără nevoie de un cilindru separat pentru stocare.
Avantaje: Spațiu redus și eficiență bună; furnizează apă caldă instantaneu.
Dezavantaje: Poate fi limitată în ceea ce privește cantitatea de apă caldă furnizată simultan.
Cea mai bună alegere pentru: Casele mai mici sau apartamentele unde spațiul este o preocupare și necesitatea de apă caldă simultană este redusă.
 
   Fiecare dintre aceste tipuri de centrale poate fi o alegere bună, în funcție de nevoile și prioritățile tale individuale. Centralele cu o putere de până la 35 de kW sunt încorporate în categoria centralelor combi, acestea având capacitatea de a furniza atât apă caldă menajeră, cât și de a încălzi apartamentul. Pe de altă parte, centralele cu o putere mai mare de 35 de kW sunt specializate exclusiv în funcția de încălzire a locuinței, fără a furniza apă caldă menajeră.
 
   Cu înțelegerea de bază a diferitelor tipuri de centrale pe gaz și a ceea ce fiecare poate oferi, ești acum mai bine pregătit să explorezi opțiunile concrete disponibile. Dar, cu atât de multe opțiuni pe piață, cum poți să știi care sunt cele mai de încredere și eficiente?
   La Magazinul Instalațiilor, ne-am dedicat timpul pentru a selecta pentru tine cele mai bune și mai fiabile centrale pe gaz. Ofertele noastre includ diverse modele și mărci, toate testate și aprobate pentru calitate și performanță. Fie că ești în căutarea unei centrale convenționale accesibile sau dorești ultima tehnologie în eficiență energetică cu o centrală cu condensare, avem o selecție grijuliu alcătuită care să se potrivească nevoilor tale.
În continuare, îți vom prezenta patru firme de top disponibile în magazinul nostru, fiecare cu game ale produse de centrale pe gaz. Acestea sunt alternativele care te vor ajuta să transformi casa ta într-un cămin confortabil și eficient din punct de vedere energetic. Haide să explorăm împreună opțiunile!
 
 


  
2.       Alternativele noastre de Top
 
2.1. Ariston: Cu o tradiție care datează din anii '60, Ariston este un nume sinergic cu inovația și calitatea în domeniul centralelor pe gaz. Oferind o gamă largă de produse care combină tehnologia de ultimă oră cu un design eficient și estetic, Ariston se angajează să ofere soluții durabile și fiabile pentru încălzire și apă caldă. Fiecare centrală este creată cu grijă, având în vedere confortul utilizatorilor și sustenabilitatea mediului. Alegând Ariston, investești într-o experiență de încălzire superioară, susținută de o reputație solidă de excelență și inovație.


Acești producători îți introduc gama:
 
 
ü Ariston Alteas One Net, care include modelele 2430 și 35
Centrala termica Alteas One Net de la Ariston aduce tehnologia și designul modern în încălzirea locuinței tale. Cu multiple funcții și o conectivitate inteligentă, este un echipament ce îmbină eficiența cu eleganța.Caracteristici principale:

 

·       Conectivitate Smart:
o   Ariston Net pentru control și monitorizare prin smartphone
o   Gateway-ul Wi-Fi Integrat pentru acces de oriunde
o   Tehnologia BusBridgeNet® pentru integrarea și optimizarea cu alte produse Ariston
·       Full Comfort:
o   Funcții AUTO, COMFORT, AUTODIAGNOZA ACTIVA, PROGRAMARE ORARA
o   Performanță silențioasă
o   Panou frontal din sticlă
o   Interfață cu ecran tactil de înaltă rezoluție
o   Raport de Modulare 1:10 pentru eficiența îmbunătățită
·       Avantaje: Design italian, Sistem de management, Instalare ușoară, Calibrare automată a combustiei, Display Touch Screen, Dimensiuni compacte
·       Functii Smart: Auto, confort, autodiagnoza activa, TIMER PROGRAMMING pentru setări zilnice și săptămânale
·       Dotari:
o   Materiale Rezistente pentru condiții extreme
o   Eficiență cazanului ErP de 94%
o   Ignition System pentru control activ al arderii și monitorizare continuă
o   Configurabil pentru GN și GPL, fără modificări tehnice
o   Control Avansat al CO/CO2 pentru detectarea situațiilor anormale
·       Schimbator de Caldura Xtratech: Brevetat, din otel inoxidabil
·       Monitorizarea arderii și controlul derivației: Adaptează parametrii
·       Kit de evacuare gaze: Compus din cot de 90 grade și terminal, pentru evacuarea gazelor rezultate în urma arderilor
·       Design și Calitate: Aspect hi-tech și elegant, cu panoul frontal din sticlă, rezistent la temperaturi ridicate, și ușor de curățat. Componente interne reconfigurate pentru o formă compactă
 
Datele tehnice pentru aceste modele le puteți găsi pe pagina produsului, plasând cursorul peste (Ariston date tehnice)
 
Când vine vorba de încălzirea modernă a locuinței, Ariston Alteas One Net reprezintă un nume de referință. Cu modelele sale: Centrala termica pe gaz, in condensare, Ariston Alteas One Net 24Ariston Alteas One Net 30 și Ariston Alteas One Net 35, această gamă oferă nu doar eficiență și economie, ci și un design italian rafinat.
 
 
 
ü Ariston Clas Onecare include modelele : 24 Wi-Fi3035 și 35 Wi-Fi
Ariston Clas One este o centrală murală convențională, pe gaz, destinată încălzirii spațiului de locuit și preparării de apă caldă menajeră. Are un design plăcut și dimensiuni reduse, incorporează tehnologie de ultimă generație, iar eficiența sa energetică vizează excelența.
Caracteristici principale:

 
·       Conectivitate Smart: Protocolul Bus Bridgenet® permite o integrare și interacțiune intuitivă cu toate componentele sistemului dumneavoastră
·       Full Comfort:
o   Schimbător de Căldură din Oțel-Inox ce asigură fiabilitate și durabilitate
o   Performanță silențioasă
o   Panou frontal din sticlă
o   Raport de Modulare 1:7 pentru eficiența îmbunătățită
·       Dotari:
o   Materiale Rezistente pentru condiții extreme
o   Funcția AUTO: Selectează cei mai buni parametri de funcționare, adaptându-se la diverse condiții
o   Funcția CONFORT: Permite ajustarea performanțelor pompei de circulație, reducând consumul de energie și asigurând confortul presetat
o   Oferă un grad optim de confort (cu posibilitatea controlului prin aplicația Ariston Net, cu termostatul Cube S NET - achiziție suplimentară)
·       Schimbator de Caldura Xtratech: Brevetat, din otel inoxidabil
·       Monitorizarea arderii și controlul derivației: Kit de evacuare gaze compus din cot de 90 grade și terminal, pentru evacuarea gazelor rezultate în urma arderilor
·       Design și Calitate: Designul este meticulos realizat pentru o adaptare flexibilă în orice spațiu, cu panoul frontal cu afisaj LCD permite navigarea ușoară și controlul complet asupra tuturor parametrilor și condițiilor de funcționare
 
Datele tehnice pentru aceste modele le puteți găsi pe pagina produsului, plasând cursorul peste (Ariston date tehnice).
 
Centrala termică Ariston Clas One 24 Wi-Fi, 30, 35 și 35 Wi-Fi îmbină tehnologia modernă cu designul elegant, oferind control și monitorizare de la distanță pentru confortul zilnic. Facilitățile inteligente permit adaptarea ușoară la nevoile individuale, asigurând în același timp o performanță silențioasă. Cu un aspect hi-tech și liniile sale fine, această centrală nu este doar funcțională, ci și o adăugare stilată în orice spațiu al casei.
 
 
 
ü Ariston Genus Onecare include modelele : 243035
 

Centrala Ariston Genus One este o centrală murală în condensație, pe gaz, destinată încălzirii spațiului de locuit și preparării de apă caldă menajeră. Cu un design deosebit și linii atent studiate, aceasta incorporează tehnologie de ultimă generație (conectivitate SMART), iar eficiența sa energetică vizează excelența.Caracteristici principale:

  
·       Conectivitate Smart:
o   Protocol Bus Bridgenet® pentru integrarea cu alte componente ale sistemului
o   Control de la distanță prin Ariston Net cu termostatul Cube S NET (suplimentar)
o   Interfață intuitivă cu ecran tactil
·       Full Comfort:
o   Functia CONFORT pentru acces rapid la apă caldă
o   Programare orară integrată pentru setări personalizate
o   Control complet asupra parametrilor și condițiilor de funcționare
·       Avantaje:
o   Economie de energie prin raport de modulare 1:10
o   Randament ridicat până la 108% cu tehnologie de condensare
o   Fiabilitate și durabilitate cu schimbător de căldură din oțel-inox
·       Functii Smart:
o   Functia AUTO pentru reglaj automat al încălzirii
o   Autodiagnoza activă pentru întreținere ușoară și asistență tehnică
o   TIMER PROGRAMMING pentru planificare zilnică și săptămânală
·       Dotari:
o   Ecran tactil cu rezoluție mare
o   Configurabil pentru GN și GPL, fără modificări tehnice
o   Accesorii complete pentru controlul și reglarea temperaturilor
·       Schimbător de Caldura Xtratech: Design inovator din oțel-inox
·       Monitorizarea arderii și controlul derivației: Reglare inteligentă
·       Kit de evacuare gaze: Componente de calitate, inclusiv cot de 90 de grade și terminal
·       Design și Calitate: Design ergonomic ce permite amplasarea în orice spațiu, cu o construcție robustă cu atenție la detalii pentru durabilitate și estetică
 
Datele tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Ariston date tehnice).
  

 
ü Ariston Cares Scare include modelele : 2430

Ariston Cares S este o centrala murala in condensare, pe gaz, destinata incalzirii locuintei prepararii de apa calda menajera in regim instantaneu. Cares S beneficiaza de un nou schimbator de caldura de inalta performanta din otel inox. Interfata LCD a centralei termice Cares S permite navigarea facila si controlul complet asupra tuturor parametrilor de lucru ai centralei.
Caracteristici principale:

  
·       Full Comfort:
o   Afișaj LCD cu butoane din silicon
o   Raport de Modulare  1:5
o   Confort și eficiență datorită tehnologiei de condensare de înaltă eficiență
·       Avantaje:
o   Manometru frontal pentru o mai bună vizibilitate a presiunii
o   Schimbător de caldură din oţel-inox care asigură fiabilitate și durabilitate sporită, pentru un confort desăvârșit în orice moment
·       Dotari:
o   Compatibilitate cu GPL, prin kit optional
o   Pompă complet modulantă ce maximizează performanţele centralei și reduce consumul de combustibil
o   Design și Calitate: Design robust datorită noului panou frontal metallic
 
Datele tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Ariston date tehnice).
 
 
 
 
2.2.       Baxi: O companie cu tradiție de excepție în furnizarea soluțiilor de încălzire eficiente și inovatoare. Cu o experiență vastă în industria sistemelor de încălzire, Baxi a reușit să câștige încrederea clienților săi prin calitatea, durabilitatea și performanța produselor sale. Tehnologia concepută Baxi s-a dezvoltat în mod natural de-a lungul anilor, dar misiunea și obiectivele principale rămân aceleași în viitor, de a oferi clienților cea mai bună soluție acolo unde confortul termic este cerința principală. De aceea, Baxi va continua să își mențină valorile tradiționale în activitățile sale de afaceri.
Gama noastră de produse din categoria centrale pe gaz reprezintă un exemplu clar al angajamentului nostru clienților noștri.
Acești producători îți introduc gama:
 
 
ü Baxi Duo-Tec Compactcare include modelele : 24 E28 E
Centrala termica murala in condensare BAXI DUO-TEC COMPACT a fost proiectata pentru incalzirea spatiilor si prepararea apei calde menajere instant. Are dimensiuni compacte, fiind centrala ideala pentru apartamentele de bloc.
 
Caracteristici principale:

 
o   Conectivitate Smart:
o   Posibilitate de control prin Internet cu cronotermostat modulant cu WiFi BAXI MAGO (opțional)
o   Full Comfort:
o   Sistemul GAC permite adaptarea automată a centralei la tipul de gaz folosit și monitorizarea amestecului de combustibil-aer de ardere
o   Ajustează puterea de ieșire și eficiența funcționării centralei pentru performanță maximă fără intervenții manuale
·       Caracteristici:
o   Combustibil utilizat: gaz metan / GPL
o   Numărul de utilizatori simultani de apă caldă: 2
o   Putere termică nominală la încălzire 80/60°C / producere ACM: 20 kW / 24 kW
o   Tensiune de alimentare: 230 V
o   Suprafața de încălzire acoperită: până la 200 mp
o   Dimensiuni: 700x400x299 mm, ideal pentru spații limitate
o   Dotari:
o   Clasa de eficiență energetică ErP pentru încălzire / producere apă caldă menajeră: A / A
o   Pompa de circulație cu modulare totală pentru o eficiență optimă
o   Vana cu trei căi pentru controlul precis al temperaturii
o   Supapă de siguranță și vas de expansiune pe circuitul de încălzire
o   Panou de comandă digital cu ecran LCD retroiluminat și funcție anti-îngheț
o   Raport de modulare până la 1:7
o   Design și Calitate:
o   Design nou, modern și elegant
o   Grad de protecție: IPX5D (protecție împotriva prafului și a jeturilor de apă)
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Baxi date tehnice).
 
 
 
ü Luna Duo-Tec , care include modelele: 24 E28 E33 E40 E
Noua gamă de centrale cu condensare Luna Duo-tec E a fost proiectată special pentru a respecta cerințele directivelor privind proiectarea ecologică și etichetarea, pentru a fi potrivită atât pentru clădirile noi, cât și pentru înlocuirea centralelor vechi.

Caracteristici principale:

 
o   Conectivitate Smart: Posibilitate de control prin Internet cu cronotermostat modulant cu WiFi BAXI MAGO (opțional)
o   Full Comfort:
o   Sistemul GAC fiind control automat al randamentului de combustie prin monitorizarea calității gazului
o   By-pass automat pentru circuitul de încălzire
o   Funcție de prevenire a blocării pompei și valvei de deviere, acționând la fiecare 24 de ore
o   Ajustează puterea de ieșire și eficiența funcționării centralei pentru performanță maximă fără intervenții manuale
o   Reglare climatică încorporată (senzor exterior disponibil opțional)
o   Posibilitate de control a sistemelor cu mai multe zone
o   Control electronic al temperaturii apei cu senzori NTC
o   Indicator de presiune digital pentru circuitul de încălzire
o   Senzor de temperatură NTC pentru evitarea supraîncălzirii gazelor arse
o   Termostat limitator al supraîncălzirii schimbătorului de căldură apă/gaze arse
·       Caracteristici:
o   Combustibil utilizat: gaz natural / GPL
o   Arzător din oțel inoxidabil cu pre-amestec
o   Incalzire + preparare apă caldă menajeră
o   Dotari:
o   Valvă deviatoare cu 3 căi acționată electric (inclusiv la modelele doar pentru încălzire)
o   Panou de comandă digital cu ecran LCD mare, retroiluminat.
o   Plajă amplă de modulare până la 1:7 (1:6 la mod. 1.12 GA) pentru eficiență crescută și funcționare mai silențioasă
o   Schimbător de căldură apă/gaze arse din oțel inoxidabil
o   Schimbător de căldură cu plăci din oțel inoxidabil, majorat pentru asigurarea condensării și la prepararea apei calde menajere (modele Combi)
o   Ventilator modulant cu sistem electronic de reglare a viteze
o   Pompă de înaltă eficiență modulantă completă, cu aerisitor automat
o   Supapă de siguranță pentru circuitul de încălzire, setată la 3 bari
o   Sistem de protecție anti-îngheț a centralei
o   Termometru electronic
o   Design și Calitate: Design nou, modern și elegant
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Baxi date tehnice).
 
 
 
ü Luna Duo-Tec + (doar incalzire) , care include modelele: 1.24 E, 1.28 E
Noua gamă de centrale cu condensare Luna Duo-tec E a fost proiectată special pentru a respecta cerințele directivelor privind proiectarea ecologică și etichetarea, pentru a fi potrivită atât pentru clădirile noi, cât și pentru înlocuirea centralelor vechi.


Caracteristici principale:

 
o   Conectivitate Smart: Posibilitate de control prin Internet cu cronotermostat modulant cu WiFi BAXI MAGO (opțional)
o   Full Comfort:
o   Sistemul GAC fiind control automat al randamentului de combustie prin monitorizarea calității gazului
o   By-pass automat pentru circuitul de încălzire
o   Funcție de prevenire a blocării pompei și valvei de deviere, acționând la fiecare 24 de ore
o   Ajustează puterea de ieșire și eficiența funcționării centralei pentru performanță maximă fără intervenții manuale
o   Reglare climatică încorporată (senzor exterior disponibil opțional)
o   Posibilitate de control a sistemelor cu mai multe zone
o   Control electronic al temperaturii apei cu senzori NTC
o   Indicator de presiune digital pentru circuitul de încălzire
o   Senzor de temperatură NTC pentru evitarea supraîncălzirii gazelor arse
o   Termostat limitator al supraîncălzirii schimbătorului de căldură apă/gaze arse
·       Caracteristici:
o   Combustibil utilizat: gaz natural / GPL
o   Arzător din oțel inoxidabil cu pre-amestec
o   Incalzire
o   Dotari:
o   Valvă deviatoare cu 3 căi acționată electric (inclusiv la modelele doar pentru încălzire)
o   Panou de comandă digital cu ecran LCD mare, retroiluminat.
o   Plajă amplă de modulare până la 1:7 (1:6 la mod. 1.12 GA) pentru eficiență crescută și funcționare mai silențioasă
o   Schimbător de căldură apă/gaze arse din oțel inoxidabil
o   Schimbător de căldură cu plăci din oțel inoxidabil, majorat pentru asigurarea condensării și la prepararea apei calde menajere (modele Combi)
o   Ventilator modulant cu sistem electronic de reglare a viteze
o   Pompă de înaltă eficiență modulantă completă, cu aerisitor automat
o   Supapă de siguranță pentru circuitul de încălzire, setată la 3 bari
o   Sistem de protecție anti-îngheț a centralei
o   Termometru electronic
o   Design și Calitate: Design nou, modern și elegant
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Baxi date tehnice).
 
 
 
ü Luna Classic, care include modelele: 24 INT-B28 INT-B
Noua Luna Classic este o centrala termica esențiala pentru apartamente sau case de mici dimensiuni. Are dimensiuni compacte (700x395x285), poate fi instalată în spații înguste, cum ar fi dulapuri de bucătărie sau debarale.
Raport excelent preț calitate, cu opțiuni de control de la cele mai simple până la cele mai sofisticate.
Inima centralei Luna Classic este noua sa platformă electronică: acest sistem revoluționar înlocuiește caracteristicile modelelor Luna anterioare și ridică standardele la un nou nivel

Caracteristici principale:

 
·       Conectivitate Smart:
o   Posibilitate de control prin Internet cu crono-termostatul modulant Baxi Mago (opțional)
o   Predispoziție pentru sistemul solar integrat Baxi pentru opțiuni de încălzire ecologică
·       Full Comfort:
o   Schimbător de căldură nou cu canale de trecere a apei mai mari, pentru eficiență sezonieră
o   Posibilitate de control prin Internet prin intermediul crono-termostatului modulant BAXI MAGO (opțional)
·       Caracteristici:
o   Dimensiuni ultracompacte (700x395x285mm) și greutate redusă (28,5 kg)
o   Convertibilă între gaz metan și GPL sau aer propanat prin reglaj adecvat (nu necesită kit de conversie)
o   Compatibilitate cu tuburi de evacuare Ø50 pentru siguranță și eficiență
·       Dotari:
o   Panou de control cu 2 selectoare rotative pentru reglarea temperaturilor circuitului de încălzire și apă caldă menajeră (ACM)
o   Ecran LCD retroiluminat pentru afișarea clară a informațiilor
o   4 butoane inferioare dedicate pentru funcțiile de meniu, confirmare, ieșire și reset
o   Racord de aspirație/evacuare gaze arse central pentru înlocuirea ușoară a cazanelor convenționale
o   Racordare la coșuri de fum colective sub presiune cu valvă de sens încorporată
o   Grup hidraulic nou pentru reducerea consumului electric și maximizarea debitului
o   Plajă de modulare 1:5 funcționare mai silențioasă
o   Pompă de circulație cu eficiență ridicată
o   Manometru pentru monitorizarea presiunii apei
·       Design și Calitate: Design nou, modern și elegant
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Baxi date tehnice).
 
 
 
ü Luna Duo-Tec  MP+, care include modelele: 1.351.501.601.701.901.1101.1301.150
Baxi LUNA Duo -Tec MP+ este o centrala termica in condensare numai pentru incalzire. Producerea de ACM cu ajutorul unui boiler extern.
Centrala termica murala pe combustibil gazos, cu condensare, dedicata incalzirii, cu pompa modulanta si supapa de siguranta integrate in centrala.
Eficienta ridicata (de pana la 109,8%) si grad de emisie NOx scazut. Raport de modulare extins 1:9 pentru eficienta si economie. Dimensiuni compacte si greutate minima.

      
 
                                                        
Caracteristici principale:

 
·       Caracteristici:
o   Tip de gaz: metan/GPL.
o   Greutate redusă: 40 kg.
o   Putere electrică: 180 W.
o   Dimensiuni compacte: 766 x 450 x 377 mm.
o   Presiune maximă apă circuit încălzire: 4 bar.
o   Temperatură minima de funcționare: -5°C.
o   Reglare temperatură apă circuit încălzire: 25-80°C.
o   Debit termic nominal încălzire: 44.8 kW.
o   Putere termică nominală: 34 kW.
o   Grad de protecție electrică: IPX5D.
o   Randament util de până la 92%, oferind eficiență termică înaltă.
o   Compatibilitate cu tuburi de evacuare Ø50 pentru eficiență și siguranță.
·       Dotari:
o   Interval amplu de modulare de 1:9 (1:7 pentru mod. 1.35), oferind eficiență crescută și funcționare mai silențioasă (1:5 pentru modelele 1.115, 1.130 și 1.150)
o   Panou de comandă cu ecran LCD mare, retroiluminat.
o   Pompă de circulație cu eficiență ridicată și modulare totală.
o   Schimbător de căldură cu cameră de combustie și circuit hidraulic cu spirale din oțel inoxidabil
o   Posibilitatea instalării în cascadă și gestionarea de sisteme mixte.
o   Diverse dispozitive de control și siguranță, inclusiv termostate, detectoare și presostate, pentru asigurarea funcționării sigure
o   Racord central de aspirație aer/evacuare gaze arse, similar cazanelor cu eficiență standard.
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Baxi date tehnice).
 
 
 
 
 
2.3.       Motan: Centralele Motan sunt rodul a 20 de ani de experiență și pasiune. Componenete de calitate de la producători cu tradiție, secondate de excelența  partenerilor de vânzare, montaj şi service MOTAN. Ce căută în permanență modalități noi de a îmbunătăți produsele noastre. Un proces iterativ ce garantează o evoluție constantă și competitivitate în piață.

Refac procesul tehnologic pentru a include noua gamă de produse. Eficiența acestui proces garantează un raport optim între calitate și preț.
 
 
ü  KPlus, care include modelul: 24
KPLUS ERP - este o centrala murala moderna si compacta care functioneaza cu gaz natural, cu doua schimbatoare de caldura, ce asigura incalzirea suprafetelor de pana la 200 mp, FUNCTIE TENSIO PROTECT, confort sporit pe circuitul de apa calda menajera determinat de schimbatorul secundar de caldura supradimensionat:
 
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort:
o   Sistem inteligent de detectie a debitului de apasi a necesarului de caldura
o   Placa electronica pentru comanda si controlul elementelor de executie
o   Interfata prietenoasa de comunicare cu utilizatorul: afisaj digital, si coduri de erori
o   Prevenire a depunerilor de calcar
o   Functia antiblocare pompa cu actiune la fiecare 24 h
·       Caracteristici:
o   Clasa de eficienta – 3 stele *** conform Directivei Europene
o   Încălzire și apă caldă menajeră în regim instant
o   Tiraj fortat
o   Supapa de siguranta la suprapresiune - protejeaza centrala la presiuni mai mari de 3 bar
·        Dotari:
o   Confort SUPERIOR si Fiabilitate pe circuitul de apa calda menajera – schimbator de caldura secundar SUPRADIMENSIONAT
o   Posibilitatea conectarii unui sistem de incalzire in pardoseala
o   Senzor de temperatura a apei pe instalatia de termoficare
o   Presostat de aer care sesizeaza lipsa evacuarii gazelor arse
o   Termostat de siguranta la supratemperatura pentru schimbatorul de caldura
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Ariston date tehnice).
 
 
 
ü Condens 050care include modelele: 2428
Noua gama de centrale termice murale in condensatie Condens de la Motan sunt echipamente extrem de eficiente, proiectate atat pentru furnizarea de apa calda menajera, cat si pentru incalzirea spatiilor rezidentiale. Cazanul Motan se distinge printr-un schimbator de caldura performant, supradimensionat pentru prepararea apei calde menajere, respectiv prin designul compact si dimensiunile reduse care permit montarea centralei in orice spatiu.
 
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort: Schimbătorul de căldură secundar supradimensionat asigură o apă caldă menajeră la temperatură stabilă
·       Caracteristici:
o   Design atractiv și dimensiuni compacte (750 x 400 x 345 mm), ce permit o instalare facilă
o   Clasificată cu 4 stele în conformitate cu directivele europene de poluarea a mediului (Dir. 92/42/CEE)
o   Randament energetic crescut, permițând un consum redus de energie, mai ales când este utilizată împreună cu accesorii opționale de termoreglare (sonda de cameră, cronotermostat)
o   Conectare la sisteme de încălzire prin radiatoare sau pardoseală
o   Dispune de un grad de protectie IP40. IP (Ingress Protection) este un indice international care masoara cat de bine este protejat un dispozitiv atat de obiecte solide
·       Dotari:
o   Pompa de circulație Grundfos High Efficiency, ce reglează automat parametrii în funcție de cerințele instalației
o   Panoul de comandă cu display digital iluminat pentru afișarea temperaturii și presiunii din instalație, precum și interfata pentru codurile de eroare (autodiagnosticare)
o   Supapa de siguranță la suprapresiune pentru a preveni creșterea presiunii peste 3 bar
o   Presostat de aer pentru detectarea automată a situațiilor în care evacuarea gazelor arse nu mai este posibilă
o   Funcția anti-îngheț ce se activează la temperaturi mai mici de 9°C
o   Sistemul antiblocare pompă - vană, care pornește automat centrala dacă aceasta nu a fost pusă în funcțiune timp de 24 de ore
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Ariston date tehnice).
 

 
 
ü Condens 100, care include modelele: 2535 (doar incalzire)45 (doar incalzire)70 (doar incalzire)
Noua gama de centrale termice murale in condensatie Condens de la Motan sunt echipamente extrem de eficiente, proiectate atat pentru furnizarea de apa calda menajera, cat si pentru incalzirea spatiilor rezidentiale. Cazanul Motan se distinge printr-un schimbator de caldura performant, supradimensionat pentru prepararea apei calde menajere, respectiv prin designul compact si dimensiunile reduse care permit montarea centralei in orice spatiu.

 Varianta doar cu încălzire:
Centrala termica cu condensare Motan Condens 100 modelele 35, 45, 70 functioneaza in regim de condensare totala si reprezinta modelul de top din gama de centrale Motan.
Motan Condens 100 cu modelele enumerate mai sus este doar pentru incalzire iar pentru apa calda menajera se poate atasa un boiler extern, avand vana cu 3 cai inclusa.
 
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort:
o   Eficiență de până la 106% și raport de modulare 1:10
o   În timpul funcționării emite cantități semnificativ reduse de NOx, CO și CO2 – Clasa NOx 5
o   Schimbător principal de căldură din oțel inoxidabil
·       Caracteristici:
o   Eficiență de până la 106% și raport de modulare 1:10
o   Cu pompa low energy, clasă de eficiență 4 stele **** (dir. 92/42/CEE)
o   Cu schimbător secundar de căldură supradimensionat, clasificat 3 stele *** (EN 13203) pentru confort sporit pe regimul de a.c.m (apa caldă menajeră)
o   Dimensiuni 750 x 400 x 345 mm
·       Dotări: Centrală proiectată și construită pentru eficiență și economie în funcționare și confort sporit pe regimul de apă caldă menajeră
·       Design și Calitate: Design atractiv si dimensiuni reduse, pentru ca amplasarea sa fie facila
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Motan date tehnice) iar pentru cele doar prin încălzire (aici).
 
 
 
ü Condens Plus 100, care include modelele: 252935
Motan Condens Plus 100 este un centrala murala in condensare de cea mai inalta calitate, destinata pentru incalzire si preparare apa calda menajera in regim instant (prin intermediul schimbatorului secundar supradimensionat). Centrala termica are tiraj fortat, se amplaseaza mural si beneficiaza de design HIGH-TECH. Hidrobloc din bronz.

Caracteristici principale:

 
·       Conectivitate Smart:
o   Posibilitatea de conectare a unui crono-termostat și/sau sonde externe de temperatură
·       Full Comfort:
o   Friendly enviroment – în timpul funcționării emite cantități semnificativ reduse de NOx, CO și CO2 – Clasa NOx 5
o   Confort sporit pe circuitul de Apă Caldă Menajeră – schimbător secundar SUPRADIMENSIONAT
·       Caracteristici:
o   Eficiență de până la 106% și raport de modulare 1:10
o   Disponibilă în variante de 25, 29 și 35 kW
o   Proiectată și construită pentru eficiență și economie maximă în funcționare conform ultimelor cerințe legislative europene
·       Dotări:
o   Schimbător principal de căldură din OTEL INOXIDABIL
o   Schimbător de căldură în condensare CIRCOND - VALMEX
o   Pompa de circulație GRUNDFOS
o   Vana de gaz SIT
o   Ventilator cu ajutaj gaz-aer incorporat SIT
o   Hidrobloc bronz FUNGAS
o   Supapă de siguranță Kramer/Bitron
o   Posibilitatea de conectare a unui crono-termostat și/sau sonde externe de temperatură
·       Design și Calitate: Design HIGT-TECH – panou frontal tactil din sticlă touch screen cu ecran de 4,3 inch
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Motan date tehnice).
 
 
 
2.4. Protherm: Cu o activitate de peste 26 de ani, centralele termice Protherm pot fi considerate unele dintre cele mai fiabile opţiuni pentru sistemul de încălzire dintr-o locuinţă. Prezenţa în peste 22 de state ale lumii, asocierea cu gigantul Vaillant şi preţul foarte accesibil, raportat la calitatea furnizată sunt considerente care trebuie luate în calcul. Boilerele şi cazanele Protherm beneficiază de piese de calitate care le asigură o excelentă rezistenţă şi fiabilitate în timp.
Dacă aceste considerente nu sunt suficiente, faptul că acum Protherm este una dintre cele opt mărci care activează sub egida Vaillant ar trebui să te convingă de calitatea produselor furnizate.
 

Lista incepe cu urmatorul model:
ü Puma Condens, care include modelele: 18/24 MKV
Centrala murală cu una dintre cele mici amprente de pe piață, Protherm Puma Condens se încadrează perfect în spatii reduse. Plus are o interfață modernă și intuitivă, cu acces rapid la funcțiile de bază. Cu schimbător de căldură din oțel inoxidabil de încredere și robust, cu pompă de înaltă eficiență pentru performanțe ridicate la costuri reduse de energie electrică. Este dotat cu program auto-diagnosticare și are funcția de modulare continuă a puterii.
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort:
o   Eficiență ridicată de încălzire clasa A
o   Eficiență ridicată de apă menajeră clasa A
o   Economie de energie cu pompă cu eficiență ridicată
o   Modulare ventilator pentru eficiență ridicată și zgomot redus
o   Sistem de încălzire inteligent cu senzori de temperatură tur-retur
·       Caracteristici:
o   Utilizarea tehnologiei condensației pentru scăderea consumului de combustibil
o   Schimbător de căldură din oțel inoxidabil
o   Emisii scăzute de noxe datorită tehnologiei în condensare
o   Dimensiuni compacte: 400 x 270 x 626 mm
o   Funcționare cu debit redus la prepararea de apă caldă menajeră
·       Dotări:
o   Pompă cu eficiență ridicată pentru economie de energie
·       Design și Calitate:
o   Design stilat și ergonomic, premiat cu Green Good Design
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Protherm date tehnice).
 
 
 
ü Lynx Condens, care include modelele: 25-A30-A35-A
Centrala termica Protherm Lynx Condens este destinata incalzirii spatiilor rezidentiale si furnizarii de apa calda menajera. Utilizarea tehnologiei condensatiei determina scaderea consumului de combustibil cu pana la 33% fata de centralele din generatiile anterioare.
 
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort:
o   Sistem inteligent de incalzire
o   Reglaj automat al puterii pe incalzire
o   Functioneaza cu un debit scazut la prepararea de apa calda menajera
o   Sistem de diagnoza
·       Caracteristici:
o   Zgomot redus respectand aceasta structura  
o   By-Pass automat
·       Dotări:
o   Aprindere electronica
o   Schimbator de caldura din aliaj aluminiu-siliciu
o   Protectie antiblocare pompa
o   Protectie antiblocare a vanei cu 3 cai
o   Protectie anti-inghet
o   Reglajul incalzirii in functie de senzorul de tur sau de retur
o   Pompa modulanta cu eficienta ridicata
o   Reglaj de service din soft
o   Utilizarea tehnicii condensatiei ajuta la reducerea consumului de combustibil cu pana la 17% fata de cazanele clasice si cu pana la 33% fata de cazanele pe gaz de generatie veche
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Protherm date tehnice).
 
 
 
ü Leopard Condens, care include modelele: 24KTV28KTV
Centrala termica Protherm Leopard Condens 24KTV – 28KTV are o eficiență ridicată de încălzire, clasa A conform reglementărilor ErP. Centrala Protherm Leopard Condens poate să asigure economii mari datorită unui consum reduse de gaze.
 
Caracteristici principale:

 
·       Full Comfort:
o   Utilizează microprocesor încorporat pentru modularea continuă a puterii
o   Autodiagnosticare pentru identificarea rapidă a problemelor
o   Protecție anti-îngheț pentru funcționare în condiții reci
o   Protecție anti-blocaj a pompei de circulație pentru asigurarea fluxului constant de apă
o   Montabilă în baie, rezistentă la umiditate
o   Restricționare anti-ciclică a pornirii cazanului pentru prevenirea frecvenței mari de porniri
·       Caracteristici:
o   Display electronic pentru afișarea presiunii, temperaturii și codurilor de avarie
o   Robinet de completare cu A.T. în sistemul de încălzire
o   Sistem de încălzire A.C.M. performant și dinamic
o   Configurație simplă și sigură a racordurilor din interiorul cazanului
o   Sistem de control pentru evacuarea gazelor de ardere
o   Senzor de presiune A.T.
o   Protecție împotriva supraîncălzirii
o   Reglaje separate pentru încălzire și preparare A.C.M.
·       Dotări:
o   Afișaj electronic pentru presiune, temperatură și coduri de avarie
o   Sistem de evacuare a aerului automată
o   Sifon de condens cu design special pentru drenaj sigur
o   Vopsea electrostatică pulbere pentru rezistență la temperaturi ridicate
·       Design și Calitate:
o   Model îmbunătățit al seriei originale de microcentrale Leopard
o   Design compact și ergonomic
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Protherm date tehnice).
 
 
 
ü Protherm Ray, care include modelele: 6 KE 14EU9 KE 14EU12 KE 14EU14 KE 14EU18 KE 14EU21 KE 14EU, 24 KE 14EU28 KE 14EU
Centrala electrica Protherm Ray ofera o posibilitate moderna pentru realizarea incalzirii apartamentelor sau caselor familiale. Centrala Ray ofera un confort ridicat prin nivelul de zgomot foarte redus, prin automatizarea completa si prin faptul ca practic nu necesita intretinere. Este echipata cu elementele de masura, protectie si control necesare unei functionari in deplina sigurata si parametrii optimi.

 


Caracteristici principale:

 
·       Conectivitate Smart:
o   Comunicare între aparate și conectare accesorii prin noul sistem eBUS
o   Posibilitatea conectării în sistem cascada până la 7 aparate, combinate cu alte generatoare de căldură
o   Posibilitatea legării boilerele de apă caldă menajeră prin noul sistem eBUS
·       Full Comfort:
o   Modulare continuă a puterii pentru eficiență crescută
o   Panou de comandă cu display LCD pentru afișarea temperaturii și presiunii din instalație
o   Regulare echitermică (la conectarea senzorului exterior)
o   Autodiagnosticare cu afișarea codurilor de eroare
o   Control simplu și facil
o   Protectie impotriva înghețului
o   Senzor de presiune
o   Pompa cu 2 viteze cu comutare automată
o   Vas de expansiune incorporat
o   Regim CMD (Căldură, Mod Deconectat)
o   Ajustat pentru încălzirea prin pardoseală
o   Posibilitatea legării mai multor cazane în cascada
o   Posibilitatea legării cu ajutorul releului de decompresie
o   Posibilitatea conectării la distribuție monofazată
o   Posibilitatea conectării boilerului ACM extern
·       Caracteristici:
o   Gama Protherm Ray cu putere nominală de încălzire între 6 și 28 kW
o   Conexiune la o singură fază pentru centralele termice de 6 și 9 kW
o   Conexiunea cu boilere indirecte necesită utilizarea unei vane cu trei căi motorizate
·       Dotări:
o   Posibilitatea conectării în sistem cascada până la 7 aparate
o   Sistem de cascada cu ajutorul sistemului eBUS
o   Avans de 2 viteze, cu comutare automată a vitezelor
o   Posibilitatea legării boilerele de apă caldă menajeră prin noul sistem eBUS
·       Design și Calitate:
o   Control intuitiv cu modulare îmbunătățită pentru economie de energie electrică
o   Centralele sunt proiectate pentru a nu necesita întreținere
o   Construcție sigură și funcționare în deplină siguranță
o   Această prezentare ar trebui să ofere o imagine completă a caracteristicilor, avantajelor, calității și designului produsului, în conformitate cu categoriile specificate.
 
Pentru Date tehnice complete și mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina produsului, plasând cursorul peste secțiunea (Protherm date tehnice).
 
  

 

 

3.       Compararea Firmelor

Compararea gamei de centrale: Ariston, Baxi, Motan și Protherm
 

 
Ariston

Cu o tradiție îndelungată în industrie, Ariston oferă centrale pe gaz ce combina eleganța cu eficiența. Ofera opțiuni pentru bugetele medii până la cele premium. Ariston se mândrește cu tehnologia modernă de condensare care aduce un consum energetic optimizat.
ü Preț: Variază de la mediu la ridicat, în funcție de model și de caracteristicile tehnice.
ü Eficiență: De obicei, oferă o eficiență energetica bună, cu tehnologie modernă de condensare.
ü Serviciu pentru clienți: Reputație bună pentru servicii post-vânzare și suport tehnic.
ü Durabilitate: De regulă, produse fiabile, cu o durată de viață mai lungă.
Serviciul pentru clienți de la Ariston este apreciat pentru răspunsul rapid și suportul tehnic de înaltă calitate, iar durabilitatea produselor este reflectată în garanția generoasă oferită.
 
 
Baxi

Pentru cei ce caută un echilibru între preț și performanță, Baxi poate fi soluția potrivită. Gama lor variată de centrale pe gaz oferă opțiuni atât pentru cei cu buget redus, cât și pentru cei care doresc un produs de calitate superioară.
ü Preț: Tind să fie puțin mai accesibile, oferind o gamă largă de opțiuni.
ü Eficiență: Diverse opțiuni, de la modele mai economice la unele foarte eficiente.
ü Serviciu pentru clienți: Păreri mixte, dar în general satisfăcătoare.
ü Durabilitate: Construcție solidă, dar variază între modele.
Serviciul pentru clienți poate varia, dar Baxi se străduiește să mențină standarde înalte. Durabilitatea și eficiența sunt caracteristici comune pentru majoritatea modelelor.
 
 
Motan

Cunoscut pentru accesibilitate și valoare, Motan oferă o selecție largă pentru cei care caută soluții de încălzire la un preț rezonabil. Eficiența rezonabilă și opțiunile variabile de durabilitate fac din Motan o alegere populară.
ü Preț: Adesea orientat către segmentul de preț mai scăzut și mediu.
ü Eficiență: Poate oferi eficiență rezonabilă, mai ales în gamele de top.
ü Serviciu pentru clienți: Poate fi variabil, în funcție de regiune și dealer.
ü Durabilitate: Adeecvat pentru preț, cu opțiuni variabile în ceea ce privește durabilitatea.
Serviciul pentru clienți poate varia în funcție de regiune, dar Motan oferă suport tehnic adecvat și o rețea vastă de dealeri autorizați.
 
 
Protherm

De la modelele accesibile la cele de top, Protherm oferă o gamă largă de centrale pe gaz. Eficiența și durabilitatea sunt puncte forte ale mărcii, cu tehnologii avansate integrate în numeroase modele.
ü Preț: O gamă largă, oferind atât opțiuni accesibile, cât și premium.
ü Eficiență: Gama variată include și modele foarte eficiente.
ü Serviciu pentru clienți: Serviciu de încredere, cu o rețea bine dezvoltată de asistență.
ü Durabilitate: De la modele mai accesibile la unele foarte durabile, în funcție de investiție.
Cu un serviciu pentru clienți de încredere și o rețea bine dezvoltată de asistență, Protherm reprezintă o opțiune solidă pentru o varietate de cerințe și bugete.
 

 
 
Diferențe

  
PrețMotan este, în general, mai accesibil, în timp ce Ariston poate fi la capătul superior al spectrului.
EficiențăAriston și Protherm tind să ofere tehnologii mai avansate și eficiență mai mare, în timp ce Baxi și Motan pot avea variații mai mari între modele.
Serviciu pentru cliențiAriston și Protherm sunt cunoscute pentru servicii mai bune pentru clienți.
Durabilitate: Diferențele aici sunt mai subtile și depind în mare parte de model și de linia de produse specifică, dar Ariston tinde să fie cunoscut pentru o durabilitate mai mare.

 
 
 
4.       Întrebări Frecvente

   
Întrebări Frecvente (FAQ) despre Alegerea Centralei pe Gaz
Q: Cum determin ce putere de încălzire am nevoie pentru centrala pe gaz?
R: Puterea centrali trebuie să fie aleasă în funcție de suprafața și izolarea locuinței. Echipa noastră de specialiști vă poate ajuta să calculați necesarul de căldură pentru a alege centrala potrivită.
 
Q: Care este diferența dintre o centrală cu condensare și una fără?
R: Centralele cu condensare utilizează căldura reziduală din gazele arse pentru a îmbunătăți eficiența, economisind astfel energie. Centralele fără condensare sunt în general mai puțin eficiente și pot fi mai ieftine.
 
Q: Este important brandul centralei pe gaz?
R: Da, brandurile diferă în ceea ce privește calitatea, eficiența și durabilitatea. Este important să luați în considerare reputația brandului și să vă asigurați că alegeți unul care se potrivește nevoilor și bugetului dvs.
 
Q: Ce tip de întreținere este necesar pentru o centrală pe gaz?
R: Centralele pe gaz necesită întreținere regulată pentru a funcționa în mod eficient și sigur. Acest lucru include curățarea și verificarea componentelor. O revizie anuală de către un tehnician autorizat este recomandată.
 
Q: Cum aleg dintre Ariston, Baxi, Motan și Protherm?
R: Fiecare brand are caracteristici și beneficii unice. Alegerea depinde de nevoile dvs. specifice, cum ar fi bugetul, eficiența dorită și serviciul pentru clienți. Consultați unul dintre experții noștri pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.
 
Q: Oferiți instalare și service pentru centralele pe gaz?
R: Nu, la Magazinul Instalațiilor oferim doar serviciul de vânzare a centralelor pe gaz. În acest magazin puteți găsi o selecție vastă de centrale pe gaz de la branduri renumite, alege ți acum centrala care ți se potrivește.
 
 
 

   
 
Concluzie

   

   
   Alegerea centralei pe gaz potrivite este o decizie importantă care necesită o înțelegere clară a nevoilor și cerințelor dumneavoastră. Cu mărci de renume precum AristonBaxiMotan și Protherm, la Magazinul Instalațiilor suntem dedicați să vă oferim nu doar produse de calitate, ci și cunoștințele necesare pentru a face cea mai bună alegere.
Înțelegem că fiecare locuință este unică, și de aceea oferim o gamă variată de centrale pe gaz care se potrivesc diferitelor nevoi și bugete. Echipa noastră de experți este aici pentru a vă răspunde la întrebări și pentru a vă asista în găsirea centralei perfecte care să servească ani de zile.
 

   Vă invităm să vizitați Magazinul Instalațiilor astăzi și să descoperiți varietatea și calitatea produselor noastre. Cu ofertele noastre competitive și angajamentul nostru față de satisfacția clienților, suntem convinși că veți găsi centrala pe gaz care să vă încălzească locuința eficient și economic.

   Așteptăm cu nerăbdare să vă ajutăm să faceți investiția corectă în confortul și căldura casei dumneavoastră!

Comentarii (0)

Nu există comentarii în acest moment

Comentariu nou

Produs adăugat în Wishlist
Produsul a fost adaugat in lista de comparatie.

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru.

Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim in Politica de confidențialitate și în Politica cookie